KIEN software is gespecialiseerd in de support op de garagesoftware van SnelStart. Deze software heeft veel ingebouwde mogelijkheden die niet alleen veel inzicht bieden in uw bedrijf maar ook processen efficiënter laten verlopen. Enkele (belangrijke) mogelijkheden van dit programma zijn onderstaand beschreven.

Voertuigenadministratie

Zo kunt u met behulp van de software een adequate voertuigenadministratie bijhouden. Registratie van voertuigen op kenteken waarbij u gegevens van de voertuigen kunt vastleggen maar ook koppeling van een voertuig aan een klant. Hierdoor ontstaat een overzichtelijke administratie waarbij alle gegevens van een voertuig snel opvraagbaar zijn.

Online Kilometer Registratie

Vanaf 1 januari 2014 moeten bij werkplaatsbezoeken met een factuurbedrag van € 150 inclusief BTW tellerstanden worden doorgegeven. Vanuit SnelStart kunt u de kilometerstand registreren en met een druk op de knop de melding doen.

APK-meldingen

Ook APK-meldingen kunnen vanuit SnelStart uitgevoerd worden. Ook deze worden uiteraard geregistreerd op voertuigniveau waarbij de keuringsrapporten ook achteraf opvraagbaar zijn.

Inkopen/verkopen

Inkopen en verkopen kunt u gemakkelijk in SnelStart invoeren. Bij inkoop kunt u met SnelStart gemakkelijk de BPM controleren. Daarnaast wordt de inkoopboeking door SnelStart voorbereid zodat u er zo min mogelijk werk mee heeft. Ook bij het facturen via SnelStart berekent de software de BPM zodat u snel en gemakkelijk een correcte factuur naar uw klant stuurt. De boeking wordt natuurlijk door SnelStart volautomatisch verwerkt.

Werkbonnen

Ook werkbonnen kunt u via SnelStart invoeren waarbij de werkbon uiteraard weer in de voertuigenadministratie wordt gekoppeld. U kunt de werkbon vervolgens nog afdrukken.